За легализация на марихуаната в България Аржентина декриминализира марихуаната! » движение "Промена"

Аржентина декриминализира марихуаната!

Аржентинският Върховен съд декриминализира притежанието на малки количества марихуана за лична употреба, предаде АФП.

Решението ограничава суровите закони, приети в провинциите на страната, чиито наказания бяха обявени за противоконституционни.

Решението защитава “личния живот на възрастните, които са отговорни за собственото си поведение“, се казва в изявлението на съда.

Според съдиите Конституцията защитава “личните действия на индивидите, които по никакъв начин не нарушават реда, обществения морал или вредят на трета страна; които отговарят пред Бог, свободни от властта на съда“.

Съдът взе решението си по повод на процеса и осъждането на петима младежи, арестувани по време на полицейска акция през 2006 г.

Полицията беше намерила между 1 и 3 цигари с марихуана у всеки от тях. Съдът обаче предупреждава, че решението “не може да се смята за позволение да се консумира без ограничение”.

Решението беше взето само 4 дни след като Мексико разреши притежанието на малки количества наркотици като хероин, марихуана и кокаин с аргумента, че ограничените количества е по-добре да се използват в борбата срещу организираната престъпност.

Мексиканците могат да притежават до 5 грама марихуана, 500 милиграма кокаин, 2 грама опиум или 50 милиграма кокаин без страх от преследване.

Източник: Dnes.bg

2 коментара относно “Аржентина декриминализира марихуаната!”

  1. SeoKungFu е написал:

    А на този линк – http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=37228 – мастити български юристи обясняват, че изобщо не е антиконституционно масираното погазване на човешки права при чудовищното преследване на обществено безопасни индивиди.
    Преценете сами коя страна е по-добре.
    Вижте мненията на kostadin.iordanov , който упорито се опитва да им обясни именно това, че са погазени констутуционни права, и сравнете неговото упорство с упорството на юридическия елит, натякващ че нищо подобно няма.

  2. az sam е написал:

    estestveno v balgariq nikoi ne za4ita konstituciqta i az ne se u4udvam ot tova ni nai malko..

Остави коментар

 
Free counter and web stats