Генно модифицирани домати вместо марихуана

anti-tomato-739055Учени от Монтсейнт Джийн Тех (Montsaint Genie Tech Inc.) съобщиха, че успешно са прехвърлили гена, който произвежда психоактивния химикал (тетрахидраканабинол, terahydrocannabinol, THC, б.р.) в марихуана растенията в  градински растения, включително домати, краставици, марули, моркови и др.

“Ние вероятно може да вкараме THC гена в почти всяко съществуващо растение”, заявява водещния учен Ребека Вал (Rebeca Vale) -”Това е много лесен процес. В момента започваме експерименти върху дървета от вида дъб явор”.

На въпрос дали генно-модифицираните растения могат да бъдат използвани като заместител на конопа, Ребека отговаря “Е, не можете да направите връв от доматено растение, но ако някой го изсуши и го изпуши, всички медицински и психоактивни свойства на марихуаната ще бъдат налице. Нещо повече, ние дори открихме, че доматите произвеждат повече тетрахидроканабинол от самия канабис”.

Дали е легално? – “Да. Нашите изследвания са квалифицирани като интелектуална собственост, както и самия процес. Тъй, като доматите не са забранени, всеки човек може да се чувства свободен да ги отглежда и използва без да бъде преследван от закона”

Компанията работи върху спрей, който може да прехвърля сегменти от ДНК произвеждащи THC върху други растения, само с едно напръскване на листата на стръкчетата разсад.

Спреят ще бъде пуснат на пазара само след броени седмици. Една бутилка от ‘Genie Mist’ ще се продава за 5 долара и ще е достатъчна за обработка на 6000 растения.

Какъв е вкусът на доматите? – “Чудесен, но разбира се са най-добри, когато са печени” – шегува се Вал.

Източник: http://thecrit.com/2009/06/03/company-makes-any-plant-produce-thc-and-the-tomatoes-are-especially-yummy/

4 коментара относно “Генно модифицирани домати вместо марихуана”

 1. 2Pac е написал:

  http://geniemist.com/ 4akame weeeeee

 2. ico е написал:

  Am 4akaite edvali 6te se pusne v prodajba ei taka moje bi na 4erniq pazar za nqkoi drugo milionche :D

 3. gopeto е написал:

  Qkooo!!!

 4. Krezo0 е написал:

  Tezi ot sorta “tomato-kiler” li sa ili ot Petrich?

Остави коментар

 
Free counter and web stats