За легализация на марихуаната в България МВР и разкриваемост на престъпления свързани с наркотици » движение "Промена"

МВР и разкриваемост на престъпления свързани с наркотици

Ако българската полиция има с какво да се гордее, това без съмнение е разкриваемоста  на престъпленията свързани с наркотици -  рядко тя пада под 100%. Без майтап. Ето за какво става дума…Наскоро, пресцентърът на МВР с гръм и трясък обяви:

При проведена специализирана полицейска акция, служители на столичното Седмо РПУ, с помощта на колегите им от сектор “Наркотици” – СДП задържаха 11 лица, в част от които са намерени различни количества марихуана. В 17-годишната Е.Д. е намерено пликче с  2 гр, саморъчно направена цигара /1,00 гр/ е открита в 19-годишния Т.Я., а пликче също с тегло от 2 гр притежавал 17-годишният Т.Р. При извършения оглед на мястото, където те са задържани, полицаите намерили изхвърлен найлонов плик с още 3 гр марихуана. На задържаните са снети обяснения. Работата по случая продължава.

Да теглим чертата – 11 задържани, в трима от които е открита марихуана на общо тегло пет грама. На пазарни цени всичко това е на стойност между пет и осем лева, а количеството е достатъчно за направата на около пет цигари.  Това на нормален език.
В полицейската статистика ще бъде записано друго – 11 разкрити престъпления свързани с наркотици.  Няма значение за каква дрога и какво е количеството; дали говорим за разпространение (предвид количеството на тревата по-скоро не) или за притежание за собствена консумация; колко ще струва и докъде ще стигне (ако въобще има) разследването срещу задържаните и защо по-дяволите “служителите на Седмо РПУ” са потърсили помощта на сектор “Наркотици” към Столичната дирекция на полицията (които по принцип се занимават с наистина тежките случаи на разпространение) се занимават с такива смешни дознания.

Отсега можем обаче да предположим как ще развият нещата. Разследването ще бъде прекратено от прокуратурата (по-малко вероятно, защото и те имат план за изпълнение) или от съда, поради малозначителност.  Разноските ще отидат за сметка на държавата. Въпреки това, МВР ще отчете още 11 разкрити престъпления свързани с наркотици, пред Европейската комисия. След няколко години, по-голямата част от задържаните ще осъдят държавата заради незаконния си арест.

Б.Р. – една статия от архивите, но все още актуална.

Източник: Capital.bg

1 коментар относно “МВР и разкриваемост на престъпления свързани с наркотици”

  1. Nekazvam е написал:

    Моля да ми обърнете внимание и да ми дадете някакъв номер за връзка

Остави коментар

 
Free counter and web stats