За легализация на марихуаната в България Назначиха Светлана Йорданова за заместник министър на здравеопазването » движение "Промена"

Назначиха Светлана Йорданова за заместник министър на здравеопазването

Г-жа Светлана Йорданова бе назначена за заместник министър на здравеопазването от премиера Бойко Борисов по искане на Обединените патриоти.

Г-жа Йорданова стана публично известна след сигнал на няколко неправителствени организации, в т.ч. и “Движение Промѣна” до инспектората на МЗ за нейното назначаване в МЗ от бившия министър Петър Москов. То бе станало без конкурс и със заобикаляне на закона. Дейността ѝ като секретар на НСНВ обаче беше още по-скандална като г-жа Йорданова укриваше документи от членовете на съвета, които не отговаряха на зададената ѝ политика и за близо половин година свали цялата интернет-страница на НСНВ.

Бившата молдовска гражданка е известна с близостта си до председателя на Общинския съвет по Наркотични вещества – Благоевград, д-р Теменужка Любенова и народния представител от Обединените патриоти, Борис Ячев. Преди да стане служител на МЗ през пролетта на 2015, г-жа Йорданова се е занимавала с ПР-а на двамата и с рекламното обслужване на ВМРО и РЗС в Благоевградско.  Припомняме, че именно г-н Ячев раздаваше неофициалните писма от д-р Любенова, които уплашиха народните представители от предишния парламент до такава степен, че решиха да унищожат индустриалния коноп у нас през май 2016г.

В крайна сметка, след проверка извършена от “най-скъпия държавен служител в България”, г-жа Пенка Белева, инспекторатът на МЗ, в доклад до министъра, констатира наличие на допуснати несъответствия и е даде препоръки за отстраняването им. Самият доклад обаче бе скрит от “Движение Промѣна” като в момента сме в процедура по изискването му по Закона за достъп до обществена информация.

От всичко, което знаем за г-жа Йорданова, може да сме сигурни, че на най-високо ниво ще се работи активно срещу каквато и да е промяна в положението на конопа у нас.

От друга страна, кариерното ѝ израстване показва, че задкулисието, което има сериозни интереси в бизнеса с производството и търговията с дроги, фармацията, лечението на наркомании и метадоновото разпространение, полага истински усилия за запазване на статуквото. Тази му реакция ни показва, че сме напипали болезнено място и вадим нелицеприятни истини за мафията у нас.

И за да завършим позитивно

… свобода за Конопа!

We shаll overcome

3 коментара относно “Назначиха Светлана Йорданова за заместник министър на здравеопазването”

 1. sasha lloyd е написал:

  Hi there,

  While browsing through the HarmReduction coalation website, I found the resources section to be both helpful and easy to navigate. As an editor for AlcoholAwareness.org, a drug and addiction information resource, I’ve seen the benefits to spreading awareness about alcohol abuse and I am glad your website connects readers to this information.

  The reason I’m contacting you today is to ask if you are still updating your website to see about adding AlcoholAwareness.org as a link. Who could I speak to about this?

  Thank you for your time.

 2. victor2244 е написал:

  Трябва да легализираме!

 3. нели е написал:

  Ако тези изчадия от националния център по наркомании на ул,,Пиротска,, 117 в София не бъдат преместени до 25 септември 2018 г. ще има граждански протести с активното участие на граждани,живеещи в съседство,както и на националните медии! Светлана Йорданова да не е толкова надъхана, ако желае нека си вземе наркоманчетата и да си ги отглежда в задния двор!!! Ние не ги искаме на ,,Пиротска,, 117!!! Какво чакаме,да стане убийство ли?! Срамота и грехота е тези идиоти да имат място на пъпа на столицата и да всяват страх и ужас наоколо! И съд ще има,за Министерството на здравеопазването, както и за Софийска община,кметство Възраждане!!! Хората не могат да си пуснат свободно децата навън, има застой в продажбите на недвижими имоти в района!!! Само заради изчадията, наркозависими и алкохолизирани психари, стигнали дъното!!! Ние,нормалните хора искаме спокойствие и сигурност за децата си,както и за самите себе си!!! Госпожо Савова, свършете си работата!!!

Остави коментар

 
Free counter and web stats