За легализация на марихуаната в България Откъс от предаването 5400 по ТВ7 с тема: "За и против декриминализацията на марихуаната" » движение "Промена"

Откъс от предаването 5400 по ТВ7 с тема: “За и против декриминализацията на марихуаната”

Гости:

Ева Борисова – председател на асоциация “Родители”
Бисер Николов от асоциация “Общество и ценности”
Юлиян Караджов – д-р по биохимия на мозъка и председател на “Движение Промена”
Желяз Турлаков – основател на терапевтично общество “Ново начало”.

Източник: TV7

Коментар на редакторът (JointMania):

В дискусията ясно се открояват представителите на доказаната наука срещу популизма на родителската загриженост и защитниците на “обществените ценности”.

Жалко е как, претендиращи за отговорни хора – председател на родителско движение и защитник на обществения морал, говорят наизуст без да са запознати, нито научно, нито лично със статистиките, европейските практики и влиянието на марихуаната върху здравето. Говори се за “разрушаване” на организми, без да има нито един смъртен случай или съсипана човешка съдба пряко от употребата на трева.

За съжаление, подобен вид популизъм води до негативни последици за децата, които смятат, че опасните наркотици са безобидни, също като марихуаната. Пълнолетните потребители са преследвани със съдебни дела и принудени да финансират българската престъпност, а не държава.

Дали ще видим по телевизията по-неповърхностно мислещи председатели на асоциации, способни да водят диалог базиран на научни изследвания и статистики? Може би не, защото забраната няма смислени аргументи – единствено популизъм и толериране на наркоразпространението от български политици.

Вярвам, че повърхностното мислене, двойните стандарти – легален алкохол и забранена марихуана, и защитниците на статуквото, скоро ще останат в историята.

5 коментара относно “Откъс от предаването 5400 по ТВ7 с тема: “За и против декриминализацията на марихуаната””

 1. radoslav е написал:

  Rabotia v Egipet 6 meseza v godinata i tam pu6a vseki den treva-ne boleduvam izobsto i sam super spokoen i meditirast!!!
  V BG ne se i sestam za treva prez ostanalata polovina ot godinata

 2. Любака е написал:

  Добре , че е професора да им даде малко домашно ;)

 3. Dilyan Nikolov е написал:

  Д-р Караджов ми изглежда уморен, винаги да обяснява едно и също, но нека да продължава да го прави! Всички го подкрепяме и той винаги се справя идеално. Подкрепям мнението на JointMania : ” Вярвам, че повърхностното мислене, двойните стандарти – легален алкохол и забранена марихуана, и защитниците на статуквото, скоро ще останат в историята. “. Повече такива предавания, това, според мен, ще допренесе най-много, поне в този момент. Нека истина бъде представяна по-често, за да се постигне заветната добра информираност. Това е пътя.

 4. weedman е написал:

  тоя смотаняк най в дясно е като надрусан по рождение хахахах.
  аз пафкам почти всеки ден и го каня да направим едни лостове да видим кой е деградирал физически…..паляк хахахах

 5. Spiridonov е написал:

  Здравейте отново! Престанете да бъдете като депутатите и едно нещо да го говорите години и нищо да не се променя! Не ви отива на годините и плюс това цяла българия ви гледа! Един път за винаги решете този проблем! Престанете да сравнявате Марихуаната с Хероина или др. подобни на помпа наркотици!!! Това е все едно да сравняваш Бирата с ракията и да казвате че е едно и също и че няма никаква разлика! А какво да кажеме за алкохола и за ментетата където се продават по магазините? Със много хора движим и най различни и всички пушат Марихуана и още не съм чул някой да е умрял! Трябва да разберат хората че алкохола е много по опасен от тревата и много хора умряха от акохол! Алкохола е зависим и затова има много пиянци които като се напият незнаят какво правят, докато тревата не е така! От тревата ти става яко и сетивата ти се изострят и ти се променяш към хубаво и се смееш! Нали затова живееме да се смееме и живота да ни е изпълнен с фантазий и мечти! Надявам се,че сте щастливи поне наполовина колкото мен,че сте тук.Та като ви го казвам,се сещам за една история,и понеже разказването на истории е това,с което се препитавам(и се поддържам в добро здраве),ще ви разкажа и тази. Когато пуша трева разказите ми идват в различни моменти и на различни места — в колата,под душа,по време на разходка,в дискотека,на улицата и дори когато съм на някое празненство.В няколко случая разказите ми идваха насън. В действителност почти всичко,което съм казал а в това число влизат и доста забавни неща,е било измислено със сериозни мисли в главата. Много са случаите,когато съм седял пред компютъра и неудържимо съм се смял на някое диво и налудничаво стихотворение,което току-що съм забъркал. Аз никога няма да бъда известен защото нямам такива заложби, но това не означава,че не съм също толкова привързан към нещата, които правя. Трябва да се легализира марихуаната, защото тия които са против децата им ще пушат и за умрелите! Едно нещо колкото забраняваш на човек толкова желанието го подисква да го опита както при Адам и Ева и накрая Адам откъсна ябълката!!!

Остави коментар

 
Free counter and web stats