Най-важните 5 причини да отглеждаме коноп

Докато има множество причини за легализиране на марихуаната, конопът, който е от същия растителен вид като марихуаната, определено има най-осезаемите преимущества. Освен това, за разлика от марихуаната, конопът съдържа много по-малко психоактивни вещества, следователно не би следвало да попада в същата класификация.

Конопът като суровина за производство на хартия: с негова помощ не само ще спасим дървета, но и хартията, направена от коноп е по-здрава и издръжлива. Според Ecomall:

Конопът, подобно на памука, произвежда целулозни влакна, които са по-чисти от дървесните…Много от най-ранните документи, напечатани на конопена хартия преди стотици и хиляди години са все още запазени.

Конопът като гориво: то е по-устойчиво и гори по-чисто от другите горива. Още повече, отново според EcoMall:

Високото съдържание на целулоза, което прави конопа идеален за хартия, го прави също перфектен за производството на етанол. Етанолът е най-чистата горивна течност, био-алтернатива на бензина. В един от тестовете, ауспуха на безоловен автомобилен двигател се покрива с черни въглеродни сажди, докато ауспуха на модифициран за работа с етанол двигател остана чист след 3500 мили.

Също така, когато горивото, произведено от коноп изгаря, остатъчните вещества са само водни пари и въглероден диоксид, който се абсорбира от растенията.

Конопът и почвите: Той расте в изобилие, и действието му върху почвата е опресняващо; конопът я ревитализира.

Ревитализацията се състои в аериране на почвата и натрупването на въглероден диоксид, което го прави идеален за ротация на реколтата. Растенията, засадени на ниви, в които е отглеждан се развиват по-добре.

Конопът като влакнодайно растение: Конопът е едно от най-здравите влакнодайни растения. Т.нар. венерално влакно е изключително силно, използвано отдавна в корабоплаването. Първото американско знаме е ушито от коноп от Betsy Ross .

Конопът може да произведе до 250% повече влакна от памука, отгледан на същата земя.

Конопът като храна: Конопеното семе е ядливо, както и маслото му, и е невероятен източник на белтъчини. Поради издръжливостта си расте дори там, където други растения не виреят. Маслото е подходящо за грижи за кожата и косата и има козметична употреба.

Източник http://www.huffingtonpost.com/

9 коментара относно “Най-важните 5 причини да отглеждаме коноп”

 1. martin е написал:

  s legaliziraneto na kanabisa samo broq na narkomanite shte se uvelichi nishto povche

  Редакторски: O rly ?

 2. Стоян е написал:

  Точно както стана в Холандия нали? Там от години е толерирана и дневните дози не са преследвани и наркоманите и пушачите са над 90% от населението! … Опа май не беше съвсем така, статистиката показа, че там тези нива са два пъти по-малко от нивата в България. Защо ли? Защото логиката на martin куца, ето защо.

 3. Kamen е написал:

  И как точно броя на наркозависимите ще се увеличи?
  Мисля, че броя на наркодилърите ще намалее и като цяло те ще обеднеят!
  Мартине ами ако някой твой приятел или близък роднина попадне под ударите на закона защото е решил да си дръпне една цигара, пак ли така ще говориш.

 4. Vladimir е написал:

  martincho mojesh da si lqgash brato! Gledai filma Grass i shte razberesh kakyv KON S KAPACI si. Prejdevremenno ne komentirai neshto, v koeto ochevadno si dosta slab kato poznaniq ;) Peace

 5. борис е написал:

  добре,че се намери мартин за да имаме какво да обсъждаме :)

 6. marek е написал:

  xoarata sa deziinformirani,primer Martinco.cetete i ne se rakovodete samo po mnenieto nalagas6to vi se ot tv-tata…vsicko e vapros na lazliva propaganda,kato naprimer za carkvata otricas6ta prezervativite,koi dnes vece viarva na tova…da se nadiavame,ce s6e doidat po dobri vremena!

 7. vanko е написал:

  4uval sum 4e e zabranen zaradi proizvoditelite na pamuk koito otkrili silen supernik sred otglejda6tite konop zaradi vlaknata est :)

 8. игор стоев е написал:

  Така ще бъде докато мафията управлява България,забраната вдига цената,тези които хващат да отглеждат са самодейци ,които не се отчитат.Трябва да се развива градинарството…

 9. гугу е написал:

  Тук според мен става въпрос за отглеждане на коноп със съдържание под 0,2 процента тетрахидроканабинол. Тоест за индустриални цели. В миналото у нас се сееше масово и имаше полза от това. Полза има и като био-защита. Затова трябва да се култивират и осигуряват семена на коноп, а не на марихуана.
   ,

Остави коментар

 
Free counter and web stats