Българските правителства покровителстват производството на амфетамини. Осъждат ефективно за притежание на марихуана

doktora-velchev

ЯХТЕНИЯТ СКАНДАЛ – ПОЛИТИЧЕСКО СЪТРЕСЕНИЕ БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ МВР твърдят ,че намират в куфарчето на Доктора , изхвърчало при взрива, снимки, които под формата на доклад за връзки на политически с престъпни фигури се предават на президента и премиера. Избухва сериозен скандал. Лицата запечатани на снимките са министрите от правителството на Симеон Сакскобургготски – Милен Велчев и Пламен Петров и и тогавашния царски депутат - Мирослав Севлиевски. Четвъртия човек в играта на карти е Петър Петров- Амигоса , а на заден план усмихнат седи Иван Тодоров – Доктора . Мястото е яхта в Монако по време на кръг от Формула 1. Освен посочените лица , в доклада фигурират и имената на военния прокурор Трендафил Трайков и апелативния прокурор от Софийска прокуратура Иван Петров. За тях се твърди ,че имали нерегламентирани контакти в Доктора и небезизвестния Константин Димитров – Косьо Самоковеца. Заради доклада , в който всъщност няма никакви конкретни доказателства , на 25 април Бойко Борисов си подава оставката – министър-председателят не я приема. Няколко месеца по-късно и Милен Велчев прави същото , но и неговата оставка не е приета.

В сайта партньор на WikiLeaks – Биволъ, беше публикуван доклад [06SOFIA647] със степен на конфиденциалност СЕКРЕТНО//НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ. Над тази степен са само грамите ТОП СЕКРЕТНО, с които Wikileaks не разполага. Той е един от малкото в масива от 978 доклада от София, прегледани и одобрени едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли. В него става дума за връзките на сегашния премиер – Бойко Борисов с престъпния свят. Ние ще се спрем конкретно на данните за амфетамините.

Зарявайки се малко в архивите веднага може да навържем събитията и разследванията – Юрген Рот (reporter.blog.bg) относно министъра на вътрешните работи (БСП) – Румен Петков, яхтената афера в Монако с Емил Кошлуков (Новото време), Мирослав Севлиевски (Новото време), Милен Велчев (министър от НДСВ), Пламен Петров (НДСВ), Спас Русев (НДСВ) и Иван Тодоров – Доктора – (http://clubs.dir.bg/…, http://kriminalist.info/…) и сега анализите на американското посолство (http://www.bivol.bg/wlborisov.html), можем преспокойно да заключим, че българските политици и мафиоти вървят ръка за ръка в производството и разпространението на синтетични наркотици. Лицемерието лъсва с пълна сила, когато Емил Кошлуков (Новото време), заедно с Мирослав Севлиевски (Новото време) и Борислав Цеков (сега омбудсман) внасят през 2004 г. в парламента за гласуване т.нар. “поправка Севлиевски”, с която се отмени чл.354а, ал.3, която гласеше: “Не се наказва лице, което е зависимо от наркотични вещества или техни аналози, ако количеството, което придобива, съхранява, държи или пренася, е в размери, сочещи, че то е предназначено за еднократна употреба.” (http://www.lex.bg/bg/news/view/5074)

По този начин факторът Кошлуков и Ко направиха мили очи на майките, с тезата, че всички заловени производители наркопласьори се измъкват с вратичката за еднократната доза. Повечето майки (Майки срещу дрогата – Благоевград) пляскаха с ръце, докато не се оказа, че децата им хванати с 1/4 цигара марихуана могат да получат ефективни присъди (5-15 години), а важните “риби”, дори не стигат до съд. Всичко това се случва, докато Емил Кошлуков, Мирослав Севлиевски, Милен Велчев и други “величия” от НДСВ преговорят с Иван Тодоров – Доктора за разпределението на нарко-пазарите, играейки карти на яхта в Монако.

От всичко изложено е повече от ясно, че БСП, НДСВ, Новото Време (вероятно и други политически формации и дори самият Бойко Борисов) са тясно свързани с производството и разпространението на амфетамини.

Tрафикът на метаамфетамини стана публична тема през пролетта на 2008 г, след прочутата среща на Румен Петков с Братя Галеви под шефството на Алексей Петров. Скандалът доведе до оставката на Петков. Месец по-късно, в началото на май 2008, бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов хвърли бомба с твърдението, че фармацевтична компания в Дупница произвежда нелегално синтетична дрога, която се изнася за арабските страни, а приходите пълнят червените партийни каси. В Дупница е заводът “Актавис”, собственост на исландския милиардер със спорна репутация Тор Бьорголфсон, който е и съдружник на Цветелина Бориславова в СИБАНК. Ген. Атанасов тогава заяви, че в МВР има данни за метамфетаминовия трафик, по които не се работи и обеща по-подробни разкрития “Когато му дойде времето”.

И докато елитът от народни избраници прави бизнес с наркотици, останалите в България млади и будни граждани биват обискирани по градинките, понякога бити, често съдени и получаващи ефективни присъди, за това, че са се отдали на порока да пушат марихуана. Порок, който не застрашава обществения ред и здраве, за разлика от традиционните български пороци – тютюнопушене, алкохол и бой по кръчмите. До кога ще ни правят на маймуни?

3 коментара относно “Българските правителства покровителстват производството на амфетамини. Осъждат ефективно за притежание на марихуана”

  1. max е написал:

    Видео — Стефан Гамизов на 22 юли 2009 г. пред бТВ относно производството на синтетични наркотици в България и покровителството на тази дейност от МВР — http://vbox7.com/play:6b3ffa7b

  2. Любака е написал:

    Мене ми се струва , че изнасяме амфетамини за арабските страни още от комунизма , както и хероин…сега вече и мета амфетамини правиме за холандия и кой знае още какво—само дето разликата сега е в това , че стоката се продава и на вътрешния пазар , а парите вече отиват за яхти вместо в строенето на заводи…

  3. Jivko е написал:

    http://www.globalcommissionondrugs.org/Report

Остави коментар

 
Free counter and web stats