Инициатива “Кекс”

keks

Министър-предеседателят Бойко Борисов подкрепи неформално в предаването “Големият избор” по БНТ инициатива “Кекс” на Движение Промена от 2006 година. Вижте видеото:

С инициативата “Кекс” Движение Промена се опитва да предизвика съмишлениците си да излязат от скривалищата и да говорят открито с близките си за употребата на коноп.


Нашата цел не е да наядеш близките си с трева, без те да знаят. Това може да е смешно и забавно, но не е нито полезно, нито безопасно. И което е по-важно: поставянето на психоактивни вещества в хрната без знанието на консумиращия е в пълно противоречие с идеята за право на информиран избор, за което се борим.

Целта ни е просто да кажеш на близките си – Да, аз употребявам!.

Сигурни сме, че след първоначалния шок голяма част от близките ти ще се заинтересуват от въпроса. Обясни им… дай им да прочетат нещо… покажи им европейското законодателство, покажи им българското, накарай ги да ги сравнят, пусни им някой филм или измисли нещо друго (и после сподели във форума). Не очаквай без твоя помощ да се заинтересуват, затова им помогни да се ограмотят.

Не си казвай “Да, ама това с нашите няма да сработи”, защото единственият сигурен начин да не успееш е въобще да не се опиташ, а иначе винаги има шанс за нещо по-добро.

Добрите резултати зависят от усилията на всеки един от нас!

Повече информация за инициативата: Инициатива “Кекс”

Остави коментар

 
Free counter and web stats