Специализираният съд “Антимафия” осъди лице на 8 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за 0.5 грама марихуана

Българският специализиран съд, гръмко наименован от журналистите “Антимафия”, който до момента струва близо 7 млн. лева на данъкоплатците вече даде първите си резултати. Вече има осъден за притежание на 1 цигара притежание на марихуана, общо 0.5 грама и предоставяне системно на помещение на други лица за ползване на наркотици. Присъдата е ефективна – 8 месеца лишаване от свобода и 10 000 лева глоба.

Както се казва в репортажа долу, “това не е цирк, това е една нормална съдебна институция макар и с наименованието “Специализиран”.”

За съжаление тази новина не е шега, а поредната сериозна новина за мерките на правителството в борбата с организираната престъпност…

9 коментара относно “Специализираният съд “Антимафия” осъди лице на 8 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за 0.5 грама марихуана”

 1. jm е написал:

  Само ми кажете, къде в Европа могат да те осъдят за една цигара марихуана?
  Разбирам, че правителството иска да блесне със своите крути мерки и антимафиотски отрочета, но марихуаната ли ви е крастата????
  Според мен по-голямо уронване на престижа на тази инстутиция от тази новина – няма.
  Чакам да видя белите страни как реагират на този сериозен напредък в борбата с организираната престъпност.

 2. max е написал:

  Господа депутати, ето ви един джойнт!
  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/02/08/gospoda-deputati-eto-vi-edin-djoint.150890

 3. Weed е написал:

  Здравейте, сигурно сте гледали новини днес… а за който не е влезте и вижте това видео! Шървайте го в фейсбук, twitter и Google+, Skype, форуми и блогове. Нека им покажем, че съществуваме!

  http://youtu.be/sC_Kwb9S3jA

 4. JAh е написал:

  Значи когато управляваш автомобил след употреба на алкохол и убиеш 6 деца на тротоара делото се точи година(поне за сега е толкова), а катo те хванат с 1 цигара марихуана те осъждат по бързата процедура. Евала антимафиоти, евала специализиран съд.

 5. 41443324 е написал:

  Това ли ви е”мафията” срещу която се борите бе??? Да осъдите един младеж за една шибана цигара марихуана на 8 месеца затвор!!! ДА ВИ СЕРА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯ СЪД ДА ВИ ЕБА!!! В цяла Европа е декриминализирано вече притежанието, а тука вие се гаврите с народа!!! БОКЛУЦИ МРЪСНИ!!! ДА УМРЕТЕ ВСИЧКИТЕ ДАНО ДО ЕДИН!!! ОТРЕПКИ НЕЩАСТНИ!!!

 6. Johnny е написал:

  Браво бе и мен така ме осъдиха за 2гр. марихуана на 4 години изпитателен с година и половина условна… Нямам думи, от тогава немога да започна работа, общо взето ми прецакаха живота, заради това че съм зависим към нещо и не преча на никой с това…

 7. diqn gudjev е написал:

  “другото му престапление е предоставяне на поме6тение на други лица за употреба на наркотици” -все едно ги тап4е насила да ги употрябяват .истината е 4е всеки втори младеж употрябява марихуанна ако искате вкараите вси4ки вътре.

 8. Kuzi е написал:

  xaxa
  pulni sme6nici steee

 9. Skico е написал:

  Здравейте приятели,колеги
  Хванаха ме с една цигара марихуана,образува се до съдебно производство и ме пращат на съд и парична глоба до 1000лв.
  Полицията обърна цялата ми стая и тършуваха като къртици,аз съм пушач от доста години и такъв цирк не ми се беше случвал,срам и позор.

  БЪЛГАРИЯ

Остави коментар

 
Free counter and web stats